az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, a tejfölbe belekeverjük a cukrot és az élesztőt, majd a tojássárgáját, a vajas lisztet és a sót is hozzáadva rugalmas tésztává gyúrjuk. Egy órácskát pihentetjük. Közben a diót megdaráljuk és a baracklekvárral kenhető masszává keverjük. Lisztezett felületen vékony lappá nyújtjuk és háromszögekre vágjuk. A háromszögek hosszabb szélére tölteléket halmozunk és a két végét behajtva kiflivé tekerjük. Sűtőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk. A felvert tojással a tetejüket lekenjük és megszórjuk dióval. 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.
A töltelékbe ízlés szerint tehetünk citromhéjat vagy mazsolát is.
Tálalás előtt megszórhatjuk porcukorral.