Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Köleses-aszalt barackos rétes

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 70 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Uzsonna, Teaparti, Kártyaparti , Tizórai gyerekeknek , Buli, Hétvégi ebéd, Húsvét, Bálint nap, Töltött, Göngyölt, Csőben sült, Párolt, Kemence, Édes, Tésztafélék, Gabonafélék, Tejtermékek, Gyümölcsök, tavaszi-koranyári receptverseny
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3-4 evőkanál méz 327 0.4 0 81 0 0
10 dkg vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
2 csomag réteslap 348 11.6 1.2 72.1 0.7 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 csésze tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
15 dkg aszalt sárgabarack 307 5 0.5 70.2 0 0
1.5 csésze muskotályos bor 0 ? ? ? ? ?
1 késhegynyi fahéj 0 0 0 0 0 0
1 csésze köles 350 9.5 3.9 68.8 3.8 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kölest vastag falú edénybe tesszük, majd hozzáadva a sót és a fahéjat, a bort ráöntve felforraljuk. Kis lángon, tíz percig főzzük. Hozzátesszük a mézet és a tejszínt, majd még tíz percig hagyjuk a lángon. Belekeverjük az apróra vagdalt barackot és a lángot eloltva, hagyjuk kihűlni. A réteslapot rétegenként olvasztott vajjal megkenve kiterítjük és a köleses masszát az egyik szélére simítjuk. A két szélét behajtjuk, majd feltekerjük. Vajjal megkent sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük és a tetejét is vajjal lekenve, 175 fokra előmelegített sütőben, kb 25 perc alatt, aranybarnára sütjük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)