Köleses-aszalt barackos rétes
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
3-4 evőkanál
méz |
327 |
0.4 |
0 |
81 |
0 |
0 |
10 dkg
vaj |
372 |
27.7 |
28.1 |
1.6 |
0 |
100 |
2 csomag
réteslap |
348 |
11.6 |
1.2 |
72.1 |
0.7 |
0 |
1 csipet
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 csésze
tejszín |
372 |
21.5 |
30.6 |
2 |
0 |
90 |
15 dkg
aszalt sárgabarack |
307 |
5 |
0.5 |
70.2 |
0 |
0 |
1.5 csésze
muskotályos bor |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
1 késhegynyi
fahéj |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 csésze
köles |
350 |
9.5 |
3.9 |
68.8 |
3.8 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A kölest vastag falú edénybe tesszük, majd hozzáadva a sót és a fahéjat, a bort ráöntve felforraljuk. Kis lángon, tíz percig főzzük. Hozzátesszük a mézet és a tejszínt, majd még tíz percig hagyjuk a lángon. Belekeverjük az apróra vagdalt barackot és a lángot eloltva, hagyjuk kihűlni. A réteslapot rétegenként olvasztott vajjal megkenve kiterítjük és a köleses masszát az egyik szélére simítjuk. A két szélét behajtjuk, majd feltekerjük. Vajjal megkent sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük és a tetejét is vajjal lekenve, 175 fokra előmelegített sütőben, kb 25 perc alatt, aranybarnára sütjük.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)