Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Áfonyás húsvéti kalács

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 90 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Főétel mellé, Sörözés, borozás, Uzsonna, Desszert, Hétköznapi vacsora, Teaparti, Kártyaparti , Tizórai gyerekeknek , Buli, Húsvét, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Kemence, Édes, Tojás, Tejtermékek, Gabonafélék, tavaszi-koranyári receptverseny
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 kg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
5 dkg élesztő 78 16.7 1.2 0 0.2 0
15 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
5 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
20 dkg vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 maréknyi áfonya ? ? ? ? ? ?
2 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Két deci lisztben feloldjuk az élesztőt és egy kávéskanálnyi cukrot, majd evőkanálnyi lisztet hozzáadva felfuttatjuk. Végül a többi hozzávalóval és az olvasztott,. de nem forró vajjal tésztává dagasztjuk, lehet kézzel vagy kenyérsütőgépben. Ha megkelt, lefedve kb. egy óra, hozzádagasztjuk az áfonyát és három részre osztjuk. Összefonjuk, majd tepsiben hagyjuk, még fél órát kelni. A felvert tojással lekenve, 175 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütöm, a vége felé sütőpapírral letakarva. Tűpróbáig sütöm, majd felszeletelés előtt, hagyom langyosra hűlni.


Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)