Áfonyás húsvéti kalács (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: tavaszi-koranyári receptverseny A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Édességek, Főétel mellé, Sörözés, borozás, Uzsonna, Desszert, Hétköznapi vacsora, Teaparti, Kártyaparti , Tizórai gyerekeknek , Buli, Húsvét, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Kemence, Édes, Tojás, Tejtermékek, Gabonafélék, tavaszi-koranyári receptverseny Hozzávalók 4 személyre:
Két deci lisztben feloldjuk az élesztőt és egy kávéskanálnyi cukrot, majd evőkanálnyi lisztet hozzáadva felfuttatjuk. Végül a többi hozzávalóval és az olvasztott,. de nem forró vajjal tésztává dagasztjuk, lehet kézzel vagy kenyérsütőgépben. Ha megkelt, lefedve kb. egy óra, hozzádagasztjuk az áfonyát és három részre osztjuk. Összefonjuk, majd tepsiben hagyjuk, még fél órát kelni. A felvert tojással lekenve, 175 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütöm, a vége felé sütőpapírral letakarva. Tűpróbáig sütöm, majd felszeletelés előtt, hagyom langyosra hűlni. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||