Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Tökös-mákos rétes

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Uzsonna, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Szilveszter, Hétvégi ebéd, Göngyölt, Töltött, Csőben sült, Kemence, Édes, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek, Gyümölcsök, FRSZ receptverseny
Hozzávalók

A töltelékhez
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 kávéskanál citromhéj 0 0 0 0 0 0
1 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
1 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
1 teáskanál fahéj 0 0 0 0 0 0
2 maréknyi mazsola 287 2.4 0 65 5.4 0
5 dkg zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
15 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
20 dkg mák 537 20.5 38.2 23.9 10 0
1 kg sütőtök 78 1.5 0.6 16.5 0.8 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Tökös-mákos rétes
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 csomag réteslap 348 11.6 1.2 72.1 0.7 0
10 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
4 evőkanál zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
ízlés szerint porcukor 400 0 0 100 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

A töltelékhez
A lereszelt sütőtököt, a darált mákot és a többi hozzávalót kevergetve felfőzzük, majd hagyjuk kihűlni.

Tökös-mákos rétes
Az egyik réteslapot enyhén nedves konyharuhára terítem, rétegenként megcsöpögtetem az olvasztott vajjal, majd a töltelék felét az egyik hosszanti szélére halmozom, de előtte meghintem a zsemlemorzsa felével. A két rövidebb szélén egy-egy csíkot szabadon hagyok, ezt behajtom és a tésztát a konyharuha segítségével szorosan feltekerem és sütőpapírral bélelt sütőlapra teszem. A második csomaggal is így járok el. A tetejét lekenem vajjal és előmelegített sütőben, 190 fokon kb. húsz perc alatt aranybarnára sütöm.
Langyosan vágom szeletekre, tálalás előtt meg hintem vaníliás porcukorral.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)