Tökös-mákos rétes (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Panka A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Uzsonna, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Szilveszter, Hétvégi ebéd, Göngyölt, Töltött, Csőben sült, Kemence, Édes, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek, Gyümölcsök, FRSZ receptverseny Hozzávalók 4 személyre: A töltelékhez
Tökös-mákos rétes
A töltelékhez A lereszelt sütőtököt, a darált mákot és a többi hozzávalót kevergetve felfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. Tökös-mákos rétes Az egyik réteslapot enyhén nedves konyharuhára terítem, rétegenként megcsöpögtetem az olvasztott vajjal, majd a töltelék felét az egyik hosszanti szélére halmozom, de előtte meghintem a zsemlemorzsa felével. A két rövidebb szélén egy-egy csíkot szabadon hagyok, ezt behajtom és a tésztát a konyharuha segítségével szorosan feltekerem és sütőpapírral bélelt sütőlapra teszem. A második csomaggal is így járok el. A tetejét lekenem vajjal és előmelegített sütőben, 190 fokon kb. húsz perc alatt aranybarnára sütöm. Langyosan vágom szeletekre, tálalás előtt meg hintem vaníliás porcukorral. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||