Cseresznyés rétes
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
80 dkg
cseresznye |
65 |
0.8 |
0.3 |
14 |
1.9 |
0 |
10 dkg
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
10 dkg
dió |
654 |
18.6 |
57 |
11.7 |
7.5 |
0 |
1 teáskanál
fahéj |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
2 evőkanál
zsemlemorzsa |
344 |
10.2 |
0.9 |
73.3 |
4.2 |
0 |
5 dkg
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
2 csomag
réteslap |
348 |
11.6 |
1.2 |
72.1 |
0.7 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A cseresznyét kimagozom és elkeverem a cukorral, a fahéjjal és a darált dióval. Ne hagyjuk állni a tölteléket, hogy ne engedjen levet. A vajat megolvasztom egy csészében. Az egyik réteslapot enyhén nedves konyharuhára terítem, rétegenként megcsöpögtetem az olvasztott vajjal, majd a töltelék felét az egyik hosszanti szélére halmozom, de előtte meghintem egy evőkanél zsemlemorzsával. A két rövidebb szélén egy-egy csíkot szabadon hagyok, ezt behajtom és a tésztát a konyharuha segítségével szorosan feltekerem és sütőpapírral bélelt sütőlapra teszem. A második csomaggal is így járok el. A tetejét lekenem vajjal és előmelegített sütőben, 190 fokon kb. húsz perc alatt aranybarnára sütöm.
Langyosan vágom szeletekre, tálalás előtt hintsük meg bőven vaníliás porcukorral.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)