Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Cseresznyés rétes

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Uzsonna, Desszert, Teaparti, Kártyaparti , Farsang, Hétvégi ebéd, Buli, Töltött, Csőben sült, Göngyölt, Kemence, Édes, Meleg, Tésztafélék, Gyümölcsök, Kímélő
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
80 dkg cseresznye 65 0.8 0.3 14 1.9 0
10 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
10 dkg dió 654 18.6 57 11.7 7.5 0
1 teáskanál fahéj 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
5 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
2 csomag réteslap 348 11.6 1.2 72.1 0.7 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A cseresznyét kimagozom és elkeverem a cukorral, a fahéjjal és a darált dióval. Ne hagyjuk állni a tölteléket, hogy ne engedjen levet. A vajat megolvasztom egy csészében. Az egyik réteslapot enyhén nedves konyharuhára terítem, rétegenként megcsöpögtetem az olvasztott vajjal, majd a töltelék felét az egyik hosszanti szélére halmozom, de előtte meghintem egy evőkanél zsemlemorzsával. A két rövidebb szélén egy-egy csíkot szabadon hagyok, ezt behajtom és a tésztát a konyharuha segítségével szorosan feltekerem és sütőpapírral bélelt sütőlapra teszem. A második csomaggal is így járok el. A tetejét lekenem vajjal és előmelegített sütőben, 190 fokon kb. húsz perc alatt aranybarnára sütöm.
Langyosan vágom szeletekre, tálalás előtt hintsük meg bőven vaníliás porcukorral.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)