Kandírozott dió
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
50 dkg
dió |
654 |
18.6 |
57 |
11.7 |
7.5 |
0 |
25 dkg
porcukor |
400 |
0 |
0 |
100 |
0 |
0 |
igény szerint
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Egy edényben /amelybe bele fog férni a dió/ a 250 g cukrot sziruposítom az 1 dl vízzel.
A diót egy edény forrásban lévő vízbe tesszük, rövid ideig előfőzzük, majd leszűrjük és azonnal a forró, tűzről levett szirupba tesszük. Addig keverjük, amíg a szirup a diószemeket bevonja és hagyjuk benne hűlni 5-6 percig, közben párszor megkeverjük. Ha ez kész a diószemeket szűrőedényben csöpögtessük ki, és forró olajban, több adagban, folyamatos kevergetés mellett, / hogy egyenletesen piruljon/ barna színűre sütjük. Az olajból szűrőedény segítségével kiszedjük a diót, rövid ideig csöpögtessük és egymástól elkülönítve egy nagyobb tepsibe lévő alufóliára tesszük, fakanál segítségével. Amikor kihűltek, papírtörlővel itassuk fel a diószemekről a nedvességet.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)