Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Tormás malacaprólékleves

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 80 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Hideg téli napokra, Buli, Szilveszter, Főtt, Bogrács, Sós, Savanyú, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Tojás
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
8 evőkanál reszelt torma ? ? ? ? ? ?
3 adag tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
3 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 teáskanál borsikafű 0 0 0 0 0 0
3 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
50 dkg húsos karajcsont ? ? ? ? ? ?
30 dkg leveszöldség ? ? ? ? ? ?
1 db farok (sertés) ? ? ? ? ? ?
2 db köröm  326 16 29 0.3 0 0
1 db malacbelsőség 0 ? ? ? ? ?
40 dkg malachús ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A malachúst, a karajcsontot, a tüdőt, a nyelvet, a szívet, a körmöt és malacfarkat felöntjük 2 liter vízzel, beledobjuk a fűszereket, a felkockázott zöldségeket és puhára főzzük. Leszűrjük és a lében puhára főzzük a felcsíkozott májat. A megtisztított, kicsontozott húsféléket kockára vágjuk és visszatesszük a lébe, a zöldségekkel együtt. Felforraljuk, majd a tűzről levéve belekeverjük a tojássárgákkal kikevert tejfölt. Minden tányérba egy evőkanál frissen reszelt tormát teszünk és a levest rámerjük. Citromgerezddel tálaljuk.
Kellemesen savanykás, tömény leves, kisámfázza a gyomrunkat italozás előtt és után.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)