Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Csülkös-babos káposzta bográcsban

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 120 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hideg téli napokra, Buli, Főtt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Hüvelyesek, Zöldség, Szilveszter, Farsang
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 kávéskanál köménymag 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál fűszerpaprika 342 13 4 63 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
4 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
10 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
40 dkg füstöltkolbász 315 14.5 28.3 0.2 0 132
2 doboz vörösbab konzerv ? ? ? ? ? ?
80 dkg savanyúkáposzta 20 1.1 0.2 3.4 2.1 0
1 kg füstölt csülök 366 17.2 33 0.1 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csülköt egy éjszakára beáztatjuk, majd friss vízben megfőzzük. A csülköt és a levét félretesszük. Az apróra vágott szalonnát zsírjára sütjük és a zsiradékba dobjuk a fűszereket és az apróra vágott hagymát, a felkarikázott kolbászt, jól átkeverjük és hozzákeverjük a zúzott fokhagymát, majd, az ízlés szerint kimosott és a néhányszor átvágott káposztát. Rövid pirítás után felöntjük a csülök levével. Majdnem puhára pároljuk, ekkor hozzákeverjük, a felkockázott csülköt és a levétől leszűrt, átmosott babkonzervet. Összeforraljuk, majd belekeverjük a tejfölt.
Friss puha kenyérrel tálaljuk, némi csípős paprikát tálaljunk mellé.



Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)