Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Lencse füstölt szalonnával

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 70 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Mesterszakács
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Macskajajra, Hideg téli napokra, Buli, Szilveszter, Szabadban, Párolt, Bogrács, Édes, Sós, Savanyú, Csípős, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Hüvelyesek, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
ízlés szerint tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
3 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1/2 fej zeller 31 1.4 0.3 5 4.2 0
1 szál fehérrépa 30 1.2 0.1 5.9 7.5 0
1 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
50 dkg lencse 335 26 1.9 53 10.6 0
4 szelet füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
ízlés szerint erős pista ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az ujnyi vastag szalonnák zsírját kisütjük, majd a pörcöt félretesszük. A zsiradékban a finomra vágott hagymát megpirítjuk, végül belekeverjük a lereszelt zöldségeket. Enyhén barnára pirítjuk, majd a lencsével és a sült szalonnával elkeverjük. Annyi alaplével, amennyi ellepi felöntjük. Lefedve, kis lángon puhulásig főzzük. A végére jó, sűrű szaftja maradjon. Tejföllel bolondítva tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)