Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Piedone hagymás babja

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 60 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Reggeli, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Teaparti, Szabadban, Buli, Párolt, Bogrács, Sós, Édes, Csípős, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Hüvelyesek, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 kávéskanál római kömény 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál chili paprika 0 ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
500 dkg vörösbab konzerv ? ? ? ? ? ?
1 evőkanál barnacukor 391 0 0 97.4 0 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
3 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
20 dkg kolozsvári szalonna 0 ? ? ? ? ?
1 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A finomra vágott szalonnát a felhevített olajon megpirítjuk, belekeverjük a félfőre vágott hagymát, a fűszereket és összesütjük. Elkeverjük benne a leöblített babot és, mindig csak kevés vizet adva hozzá, egy óra alatt, takarékon összesütjük. Friss kenyérrel tálaljuk, mellyel a tálaló tálat is tisztára töröljük. A további légreakciókról nem beszélnék.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)