Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Lecsó gázrezsón

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Hentesárukból 
Cimkék: Húsételek, Koleszban főztük, Főétel, Hétköznapi vacsora, Szabadban, Buli, Hajón is elkészíthető, Húsfélék, Zöldség, Sós, Meleg, Bogrács, Párolt, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
40 dkg füstölt virsli 0 ? ? ? ? ?
1 evőkanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
15 dkg paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
50 dkg zöldpaprika  20 1.2 0.3 3 2 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
10 dkg bacon 0 10 45 0 0 105
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Ez a lecsó az egyszerűség jegyében született. Ettől, még hibátlan nyári egytálétel, serpenyőben vagy bográcsban elkészíthető, de csak, relatív, kis mennyiségben. Nagyáruházban vásárolt anyagok tökéletesen felhasználhatóak hozzá. Az olajon átsütjük, a kockázva vett bacont, majd rádobjuk a félfőre vágott hagymát és a félkarikára szelt paprikát. Rövid párolás után, sózzuk, borsozzuk. Kicsit összepároljuk, majd belekeverjük, az apró kockára metélt paradicsomot, a vékonyra karikázott virslit és a fűszerpaprikát. Ha összeforrt, tálaljuk. Mindenki, a tányérján, ízesítse csípőssel. Tojást bűn beletenni, de a friss, puha kenyeret, el ne felejtsük mellőle.
Igazi tábori, kirándulós gyors étel.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)