| alapanyag | kalória (kcal)  | 
				fehérje (g)  | 
				zsír (g)  | 
				szénhidrát (g)  | 
				rost (g)  | 
				koleszterin (mg)  | 
				
| 1 csokor petrezselyemzöld | 61 | 4.4 | 0.4 | 9.8 | 4.3 | 0 | 
| 40 dkg zöldbab | 41 | 2.6 | 0.3 | 6.8 | 1.9 | 0 | 
| 1 evőkanál liszt | 339 | 11.7 | 2.7 | 70.7 | 4.7 | 0 | 
| 2 dl tejföl (20%) | 216 | 3.3 | 20 | 3.9 | 0 | 110 | 
| 3 db babérlevél | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
| 1 kávéskanál köménymag | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
| 1 teáskanál pirospaprika | ? | ? | ? | ? | ? | ? | 
| 1 db				
		paradicsom  | 
					22 | 1 | 0.2 | 4 | 1.8 | 0 | 
| 1 db				
		zöldpaprika  | 
					20 | 1.2 | 0.3 | 3 | 2 | 0 | 
| 3 gerezd				
		fokhagyma  | 
					134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 | 
| 10 dkg füstölt szalonna | 696 | 9 | 73 | 0 | 0 | 105 | 
| 1 fej				
		vöröshagyma  | 
					40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 | 
| 50 dkg				
		lapocka (sertés)  | 
					286 | 17.5 | 23.9 | 0.3 | 0 | 72 | 
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
			
			A felkockázott szalonnát megpirítjuk, majd a finomra vágott hagymát átsütjük rajta. Beleszórva a kockára vágott húst, kevergetve fehéredésig sütjük. Fűszerezzük és kevés vízzel felöntve, fedő alatt, kis lángon félpuhára pároljuk. Hozzáadjuk a kis darabokra vágott zöldbabot és Készre főzzük. Végül a tejfölben elkevert liszttel behabarjuk. Finomra vágott petrezselyemmel meghintve, párolt rizzsel vagy galuskával tálaljuk.