Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Zöldbabos sertéslapocka

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Koleszban főztük, Buli, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Hüvelyesek, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
40 dkg zöldbab 41 2.6 0.3 6.8 1.9 0
1 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
3 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál köménymag 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
1 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
1 db zöldpaprika  20 1.2 0.3 3 2 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
10 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
50 dkg lapocka (sertés)  286 17.5 23.9 0.3 0 72
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felkockázott szalonnát megpirítjuk, majd a finomra vágott hagymát átsütjük rajta. Beleszórva a kockára vágott húst, kevergetve fehéredésig sütjük. Fűszerezzük és kevés vízzel felöntve, fedő alatt, kis lángon félpuhára pároljuk. Hozzáadjuk a kis darabokra vágott zöldbabot és Készre főzzük. Végül a tejfölben elkevert liszttel behabarjuk. Finomra vágott petrezselyemmel meghintve, párolt rizzsel vagy galuskával tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)