Lencse füstölt szalonnával (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Atti A recept nehézségi foka: 4 Helye a tartalomjegyzékben: Saláták Cimkék: Húsételek, Főétel, Macskajajra, Hideg téli napokra, Buli, Szilveszter, Szabadban, Párolt, Bogrács, Édes, Sós, Savanyú, Csípős, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Hüvelyesek, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
Az ujnyi vastag szalonnák zsírját kisütjük, majd a pörcöt félretesszük. A zsiradékban a finomra vágott hagymát megpirítjuk, végül belekeverjük a lereszelt zöldségeket. Enyhén barnára pirítjuk, majd a lencsével és a sült szalonnával elkeverjük. Annyi alaplével, amennyi ellepi felöntjük. Lefedve, kis lángon puhulásig főzzük. A végére jó, sűrű szaftja maradjon. Tejföllel bolondítva tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||