Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Most olvassa valaki

Lekváros bukta

Lekváros bukta

A hagyományosan készült, de kissé híg baracklekvárt (ne zselés boltit használjunk, ha lehet) felforraljuk. Az aszalt sárgabarackot belekeverjük és hagyjuk kihűlni. Botmixerrel törjük át, majd folyamatosan kevergetve, ez kb. 15 perc, forraljuk kellő sűrűségűre.

Kedves Bloggerek!

Szeretnénk, oldalunkon bemutatni, a magyar, főzéssel foglalkozó bloggokat!
A jelentkezés egyszerű, egy levélben le kellene írni, azt, amit amúgy is közöltök a bloggban! Nem a recepteket vagy a képeket kérjük, hanem a saját bemutatkozást!!
Csak az engedélyetekkel közlünk a blogból bármilyen anyagot!
Gixer

>>

Mert szeretjük

Adventi receptverseny - lezárás:

Az adventi receptvesenyre beküldött receptek
Véget ért az adventi receptversenyünk, 51 értékelhető recept érkezett. >>

Vásárjáró

Jártunk, keltünk és ezt találtuk

Rovatunkban szeretnénk összegyűjteni, minél több, magyar népi- és ipaművészt, kézművest, kereskedőt, élelmiszeripari gyártót.

>>

Lengyel

Bigos

A kockára vágott szalonnát süssük zsírjára, majd a pörcöt tegyük félre és a zsírt osszuk négy részre. Az első részen, pároljuk meg a, csíkokra vágott káposztát, a második részen a savanyúkáposztát. Közben sóval, borssal és babérral fűszerezzük. A kétféle, kockára...

>>

Kultúrsarok

A szellemi táplálék!

A farsang

A farsang egy régi, római-kori ünnep utódja, amely annyira népszerű volt, érthető, hiszen vigalmakra, bőséges étkezésre adott alkalmat, hogy évszázadokon keresztül fennmaradt,...

Tudod-e?

Vajastészta házilag

Rendkílül kellemes állagú, ropogós, könnyű tésztaféle, sokoldalúan felhasználható krémesek, hasék, pástétomok, tiroli rétes, sajtos rúd, roló készítéséhez. Elkészítése némi gyakorlatot igényel, de nem bonyolult, bár időigényes. A siker feltétele a gondos hajtogatás, a pihentetés közbeni hűtés és a kellő hőmérsékletű sütő. A pihentetések közötti idő használjuk másra, pl. készítsük el a tölteléket, olvassunk vagy böngésszük a hajókonyhát. >>