Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Most olvassa valaki

Mákos rétes

Mákos rétes

A tejet forraljuk fel és kevergetve oldjuk fel benne a cukrot és a sót, majd adjuk hozzá a mákot és a citrushéjakat. Hagyjuk kihűlni, ha a töltelék túl híg lenne, kevés zsemlemorzsát keverhetünk hozzá. Az egyik réteslapot enyhén nedves konyharuhára terítem, rétegenként

Kedves Bloggerek!

Szeretnénk, oldalunkon bemutatni, a magyar, főzéssel foglalkozó bloggokat!
A jelentkezés egyszerű, egy levélben le kellene írni, azt, amit amúgy is közöltök a bloggban! Nem a recepteket vagy a képeket kérjük, hanem a saját bemutatkozást!!
Csak az engedélyetekkel közlünk a blogból bármilyen anyagot!
Gixer

>>

Mert szeretjük

Adventi receptverseny - lezárás:

Az adventi receptvesenyre beküldött receptek
Véget ért az adventi receptversenyünk, 51 értékelhető recept érkezett. >>

Vásárjáró

Jártunk, keltünk és ezt találtuk

Rovatunkban szeretnénk összegyűjteni, minél több, magyar népi- és ipaművészt, kézművest, kereskedőt, élelmiszeripari gyártót.

>>

Görög

Lencsés rizskoszorú szőlőlevélben

A rizst és a lencsét külön-külön főzzük meg, majd csepegtessük le. Közben a citromok kicsavart levéből, az ecetből és az olajból, a zúzott fokhagyma, a finomra vágott oregánó és a fűszerek hozzáadásával készítsünk öntetet. Az öntet felét keverjük el az összekevert,...

>>

Kultúrsarok

A szellemi táplálék!

A farsang

A farsang egy régi, római-kori ünnep utódja, amely annyira népszerű volt, érthető, hiszen vigalmakra, bőséges étkezésre adott alkalmat, hogy évszázadokon keresztül fennmaradt,...

Tudod-e?

Egyéb szárnyasok

A fehér húsú szárnyasaink a csirke és a pulyka. A barna húsú szárnyasaink a liba, a kacsa, a gyöngytyúk és általában a vadszárnyasok. >>