| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 30 dkg liszt | 339 | 11.7 | 2.7 | 70.7 | 4.7 | 0 |
| 30 dkg cukor | 402 | 0 | 0 | 99.9 | 0 | 0 |
| 10 dkg margarin | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 2 db tojás | 66 | 5.4 | 4.8 | 0.3 | 0 | 274 |
| 1 csomag vaníliás cukor | 400 | 0 | 0 | 99.9 | 0 | 0 |
| 1 csomag sütőpor | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| igény szerint mandula | 610 | 27.6 | 52.2 | 6.8 | 9.8 | 0 |
| igény szerint dió | 654 | 18.6 | 57 | 11.7 | 7.5 | 0 |
| igény szerint mazsola | 287 | 2.4 | 0 | 65 | 5.4 | 0 |
| igény szerint étcsokoládé | 0 | 5.8 | 29.2 | 62 | 0 | 0 |
| 1 csipet konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A lisztet szitáljuk össze a sütőporral. A tojásokat keverjük habosra a vajjal és a cukorral, végül dolgozzuk bele a lisztet. Ízlésünk szerint keverjünk, a masszába, darabokra vagdalt aszalt gyümölcsöt, mazsolát, birsalmasajtot, diót, mandulát, étcsokoládét. Ennyi tésztához másfél bögrényi adalékot adjunk. Vajjal kikent, lisztel meghintett őzgerincformába öntve, 175 fokra előmelegített sütőben egy órát süssük. Ha égne a teteje, alufóliával takarjuk le.