| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 doboz szeder | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 1 kiskanál citromlé | 18 | 0.2 | 0 | 3.1 | 0 | 0 |
| 1 csipet konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 2 dl tejszín | 372 | 21.5 | 30.6 | 2 | 0 | 90 |
| 12 dkg cukor | 402 | 0 | 0 | 99.9 | 0 | 0 |
| 4 db tojás | 66 | 5.4 | 4.8 | 0.3 | 0 | 274 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A tojásokat szétválasztom, majd a sárgáját a cukorral elkeverve, gőz felett besűrítem. A kihűlt masszát, a citromlével és sóval kemény habbá vert tojásfehérjével, a szintén kemény habbá vert tejszínnel és a mélyhűtött szederrel összeforgatom. Folpackkal bélelt őzgerincformába simítom, majd mélyhűtőbe teszem. Ujjnyi vastagra szeletelve, csokoládéöntettel tálalom. Szederszemekkel és mentalevelekkel díszítve.