Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Vanília jégkrém franciásan

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Édességek 
Cimkék: Édességek, Desszert, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Édes, Hideg, Tojás, Tejtermékek, Gyümölcsök
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
20 dkg mogyorókrém 536 6.5 31 57 0 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
10 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
4 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
2 teáskanál vanília kivonat 0 0 0 0 0 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
igény szerint habtejszín 284 15.5 23.7 1.9 0 77
igény szerint mogyoró 691 15.6 63.5 8.7 8 0
igény szerint babapiskóta 389 9.7 4.4 77.7 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Verjük a tojásokat habosra, majd dolgozzuk tovább a cukorral. Végül a tejszínnel és a vaníliaromával verjük készre. A legvégén adjuk hozzá a mogyorókrémet. Fagylaltgépben hagyjuk dermedni.
Tejszínhabrózsával és szórt mogyoróval tálaljuk, néhány babapiskótát adhatunk hozzá.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)