Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Csokis mignon sütés nélkül

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 50 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Buli, Advent, Szilveszter, Farsang, Húsvét, Hétvégi ebéd, Sütés nélkül, Főzés nélkül, Édes, Hideg, Tojás, Tésztafélék, Gyümölcsök, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 tábla tortabevonó étcsokoládé 0 ? ? ? ? ?
20 dkg vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
1 teáskanál vanília kivonat 0 0 0 0 0 0
5 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
1 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
10 dkg omlós keksz 0 ? ? ? ? ?
1 teáskanál kakaópor 313 18.5 21.7 10.5 37.7 0
30 dkg dió 654 18.6 57 11.7 7.5 0
20 dkg porcukor 400 0 0 100 0 0
3 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjében elkeverjük a porcukrot és laza habbá verjük. Hozzáadjuk a ledarált keksszel, dióval elkevert kakaóport, majd jól összegyúrjuk. A masszát két részre osztjuk és hűtőbe tesszük. Amíg hűl a tojássárgájákat, a tejel és a lisztet elkeverjük, majd hozzáadva a vaníliakivonatot kevergetve krémmé főzzük. Ha kihűlt, habosra keverjük a vajjal és habzsákba töltjük. A diós massza nagyobbik részét olajjal vékonyan kikent pogácsaszaggatóval hengerekké formáljuk, oly módon, hogy ujjunkkal mélyedést nyomunk beléjük. A massza másik részét két fólia között fél centi vastagra nyújtjuk, majd az előzőleg használt szaggatóval kiszúrjuk. A hengerek üregét kitöltjük a vaníliás krémmel, majd a korongokkal betalpaljuk. Ismét tegyük hűtőbe és ha megdermedt forgassuk, az előzőleg felolvasztott tortabevonóba. Újabb dermesztés után tálalhatjuk.
Kissé babrás, de igazán finom édesség.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)