Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Rumos meggyes diógolyó

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Édességek 
Cimkék: Édességek, Desszert, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Advent, Szilveszter, Farsang, Hétvégi ebéd, Töltött, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Édes, Hideg, Gyümölcsök, Tésztafélék, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
10 dkg dió 654 18.6 57 11.7 7.5 0
10 dkg háztartási keksz 414 9.8 6.8 78 3.3 0
10 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
5 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
1 üveg rumos meggy ? ? ? ? ? ?
1 csomag csokoládés tortadara ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kekszet és a diót megdaráljuk, majd a cukorral, a vajjal és annyi befőttlével, hogy kemény, de formálható masszát kapjunk jól összegyúrjuk. Fél óra pihentetés után diónyi gömböket formálunk, majd a közepükbe egy szem meggyet dugunk. Jól meggömbölygetjük és a tortadarába hempergetjük. Papirkpszlikba téve, jól lehűtve tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)