Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Mandulás-kávés szelet

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Édességek 
Cimkék: Édességek, Desszert, Teaparti, Kártyaparti , Meleg nyári napokra, Buli, Advent, Farsang, Hétvégi ebéd, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Édes, Hideg, Tésztafélék, Tejtermékek, Gyümölcsök
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
10 dkg mandulalapocska 0 ? ? ? ? ?
1 dl kávé ? ? ? ? ? ?
8 dkg vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
20 dkg tejcsokoládé 396 26 30.4 1.5 0 0
25 dkg omlós keksz 0 ? ? ? ? ?
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 tábla tortabevonó étcsokoládé 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A vajat, a kévét, a sót és a darabokra tördelt csokoládét, kis lángon felolvasztjuk. Hagyjuk langyosra hűlni, majd belekeverjük az durvára tört kekszet és a szárazon megpirított mandulát. A masszát, ujjnyi vastagon, folpackal bélelt tepsibe simítjuk és hűtőbe tesszük. 3 óra múlva kivesszük és bevonjuk a tetejét, az előírás szerint felolvasztott csokoládéval. Ha megdermedt, forró vízbe mártott késsel, ujjnyi darabokra vágjuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)