Mandulás-kávés szelet
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 10 dkg
mandulalapocska |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
| 1 dl
kávé |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 8 dkg
vaj |
372 |
27.7 |
28.1 |
1.6 |
0 |
100 |
| 20 dkg
tejcsokoládé |
396 |
26 |
30.4 |
1.5 |
0 |
0 |
| 25 dkg
omlós keksz |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
| 1 csipet
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 tábla
tortabevonó étcsokoládé |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A vajat, a kévét, a sót és a darabokra tördelt csokoládét, kis lángon felolvasztjuk. Hagyjuk langyosra hűlni, majd belekeverjük az durvára tört kekszet és a szárazon megpirított mandulát. A masszát, ujjnyi vastagon, folpackal bélelt tepsibe simítjuk és hűtőbe tesszük. 3 óra múlva kivesszük és bevonjuk a tetejét, az előírás szerint felolvasztott csokoládéval. Ha megdermedt, forró vízbe mártott késsel, ujjnyi darabokra vágjuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)