Epres-joghurtos torony
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 csipet
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 db
lime |
36 |
0.8 |
0.1 |
0.7 |
0.3 |
0 |
1 evőkanál
vanília kivonat |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
2 evőkanál
zselatin |
0 |
85 |
0.1 |
0 |
0 |
0 |
5 evőkanál
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
30 dkg
tejföl (20%) |
216 |
3.3 |
20 |
3.9 |
0 |
110 |
30 dkg
joghurt |
52 |
3.2 |
2.7 |
3.8 |
0 |
0 |
30 dkg
eper |
39 |
0.9 |
0.6 |
7.2 |
0.8 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A joghurtot és a tejfölt tüllel bélelt szűrőbe öntjük, majd egy órát hagyjuk csepegni. Az epret feldaraboljuk és 2 evőkanál cukorral és a zselatin negyedével felforraljuk, a lime lereszelt héját belekeverjük. Kissé kihűtjük, majd a kerek tálak aljába szedjük. A lecsepegtetett tejtermékeket a maradék zselatinnal, a lime kicsavart levével, a többi cukorral és a vanília kivonattal krémmé dolgozzuk. Meglangyosítva, az epres zselére simítjuk, majd behűtjük. Forró vízbe mártva a tálkákat, kiborítva tálaljuk. Tejszínhabot, babapiskótát és friss epret tálalunk hozzá.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)