Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Csokis szalámi

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Édességek 
Cimkék: Édességek, Teaparti, Desszert, Kártyaparti , Buli, Hétvégi ebéd, Bálint nap, Advent, Farsang, Szilveszter, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Édes, Hideg, Tésztafélék, Tejtermékek, Gyümölcsök, FRSZ receptverseny
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
20 dkg dió 654 18.6 57 11.7 7.5 0
2 üveg rum aroma 0 ? ? ? ? ?
1 kg háztartási keksz 414 9.8 6.8 78 3.3 0
3 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
20 dkg mazsola 287 2.4 0 65 5.4 0
1 dkg kakaópor 313 18.5 21.7 10.5 37.7 0
50 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
75 dkg margarin (70% zsírtartalmú) 294 2.6 30 3 0 109
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Egy fazékba beleöntjük a tejet, cukrot, a kakaót, a margarint, majd addig melegítjük, míg a margarin teljesen megolvad. Ezután levesszük a tűzről, hozzáadjuk a mazsolát, az apróra vágott diót és a rumaromát, majd belekeverjük, az apró darabokra tört, kekszet.
Amíg hűl, többször átkeverjük. Miután kihűlt, 4 részre osztjuk és fólia segítségével rudakat formázunk belőle, majd egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)