Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Kekszes tortaalap

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 10 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Főzni tanítunk
Helye a tartalomjegyzékben:  Édességek 
Cimkék: Édességek, Desszert, Hétvégi ebéd, Buli, Karácsony, Farsang, Húsvét, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Édes, Hideg, Tésztafélék, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
25 dkg háztartási keksz 414 9.8 6.8 78 3.3 0
3 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
3 evőkanál vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
igény szerint tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A darált kekszet, ha lehet, omlós kekszet használjunk, összekeverjük a cukorral, csipetnyi sóval, majd ráöntjük az olvasztott, de nem meleg vajat. Elkeverjük és annyi tejet adjunk hozzá, hogy formázható masszát kapjunk. A masszát a kibélelt tortaforma aljába nyomkodjuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)