Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Hamis-marcipános süti

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Teaparti, Kártyaparti , Meleg nyári napokra, Buli, Advent, Karácsony, Szilveszter, Farsang, Húsvét, Hétvégi ebéd, Rakott, Csőben sült, Édes, Hideg, Tojás, Tejtermékek, Gabonafélék
Hozzávalók

Hamis marcipános sütemény
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
30 dkg vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
20 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
3 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
6 evőkanál kakaópor 313 18.5 21.7 10.5 37.7 0
1 csomag sütőpor 0 0 0 0 0 0
6 dl kefír 52 3 2.7 3.8 0 0
35 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Húsos táska chilimártással
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 adag lapocka (sertés)  286 17.5 23.9 0.3 0 72
1 adag konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 adag bors 0 0 0 0 0 0
1 adag oregánó 0 0 0 0 0 0
1 adag vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 adag avokádó  221 2 23.5 0.4 1.5 0
1 adag koriander 0 0 0 0 0 0
1 adag kápia paprika 0 ? ? ? ? ?
1 db tortilla 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Kakaómáz
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
12 dkg vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
5 evőkanál kakaópor 313 18.5 21.7 10.5 37.7 0
15 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Hamis marcipános sütemény
Az alaptésztához a vajat és a cukrot habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat és a sütőporral, sóval, kakaóval elkevert lisztet. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, majd 175 fokra előmelegített sütőben, kb. fél órát sütjük. Végezzünk tűpróbát. Hagyjuk a tésztát kihűlni. A kissé kihűlt, de még formázható, hamis marcipánt a tésztára kenjük. Végül bevonjuk a csokoládémasszával.
Teljesen dermedt állapotban, szeletelve tálaljuk.


Húsos táska chilimártással
Hozzávalók 6 személyre

1 kg sertés lapocka
2 teáskanál só
2 teáskanál őrölt fekete bors
2 teáskanál szárított oregánó (lehetőleg mexikói)
1 / 2 nagy hagyma, 4 darabra vágva
1 avokádó, felezve, magozva, szeletelve
friss koriander szál
6 kukorica tortilla
paradicsom Salsa
Elkészítése
1. Tegyük a sertéshúst egy nagyobb serpenyőbe, sózzuk, borsozzuk és dörzsöljük be szárított oregánóval. A hagymaszeleteket dobjuk rá, majd lassú tűzön főzzük míg a hús teljesen átpuhul és szétesik.
2. Ha puhára főtt a hús, tegyük át egy vágódeszkára és szedjük szét szálkás csíkokra. Egy tálban keverjük össze az avokádó szeleteket, koriandert, piros paprika szeleteket.
3. Terítsük ki a tortillákat és sütőben pirítsuk meg enyhén mindkét oldalát. Kanalazzuk rá a zöldségeket és tegyünk mindegyikbe húst. Öntsük le paradicsom szósszal.
Húsos tésztabatyu, ahogy a spanyolok készítik

A dél-amerikai országokban nemzeti eledelnek számít a hússal, zöldséggel töltött tésztabatyu. Bár vannak akik az olajban sütött változatra esküsznek, sütőben is kiváló és sokkal egészségesebb.

AT-M Ad
Hozzávalók 12 darabhoz:

125 ml + 1 ek tej

325 g liszt

1 1/2 tk sütőpor



125 g vaj

1 hagyma

1 gerezd fokhagyma

2 ek olívaolaj

200 g vegyes darált hús

1 ek édesnemes paprika

1 tk római kömény

1/2 tk cayenne-i bors (chili)

50 g aszalt amerikai tőzegáfonya aprítva

3-4 szál petrezselyem

1 tojássárgája (méret: M)

Elkészítése:

1. A tejet megmelegítjük. Összekeverjük a lisztet a sütőporral. A kézi mixer dagasztószárával a lisztet, ½ TK sót és a kanalanként adagolt vajat egyenletes tésztává dolgozzuk. A tejet apránként keverjük bele. A tésztát fóliába csomagoljuk, és 30 percre hűtőbe tesszük.

2. A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk. A hagymát apró kockákra vágjuk, a fokhagymát finomra aprítjuk. Olajat hevítünk egy serpenyőben, és a darált húst addig sütjük, míg morzsáira nem esik. A hagymát és a fokhagymát hozzáadjuk és megizzasztjuk. Sóval, paprikával, római köménnyel és cayenne-i borssal fűszerezzük. Beletesszük az amerikai tőzegáfonyát és hagyjuk kihűlni.

3. A petrezselymet megmossuk, szárazra rázogatjuk, a leveleket letépjük a szárról és finomra aprítjuk. A petrezselymet belekeverjük a darált hús masszába. A tésztát lisztezett munkalapra helyezzük, vékonyra nyújtjuk, és 12 kört (átmérő: kb. 10 cm) szaggatunk belőle. A tojássárgáját 1 EK tejjel összekeverjük. Mindegyik kiszaggatott körre 1 púpozott evőkanál darált hús masszát teszünk. A peremét megkenjük tojásos tejjel, a tésztát félbehajtjuk, és a peremét egy villával megnyomkodjuk. A tésztabatyukat a maradék tojásos tejjel megkenjük, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Előmelegített sütőben (villanysütő: 175 °C / légkeringtetés: 150 °C / gázsütő: 2-es fokozat) kb. 35 perc alatt aranybarnára sütjük. Az empanadast forrón és hidegen is tálalhatjuk. A guacamole, ez a finom, avokádó alapú mexikói mártás jól illik hozzá.


Kakaómáz
8 evőkanál vizet forraljunk fel, majd a többi hozzávalót adjuk hozzá. Forraljuk sűrű krémmé.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)