Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Alapanyagok

Betűrendes keresés

Kattintson az egyik betűre

avokádó

Az avokádó (Persea americana) fajtájától függően változatos küllemű, nevezik aligátorkörtének is. Alakja kerekded, ovális vagy körteformájú. Színe a sárgászöldtől a zöldön át a sötét bordóig változik. A termés héja sima vagy erősen ráncolt. Vajszerű gyümölcshúsa éretten krémszerű, diójellegű ízzel. Az érett avokádó héja enyhe nyomásra benyomódik.
Ha éretlenül vásároljuk hűvös helyen, de nem hűtőben beérik.
A gyümölcsöt körben kettévágjuk, elforgatva az egyik felet, szétválik, a közepén lévő nagy méretű magba belecsapva a csapókés élét, azzal kiemelhető. Az érett avokádó húsa könnyen kikanalazható. Darabosan felhasználva célszerű meghámozni és úgy levagdalni a magról. Könnyen barnul, a citromlé sem védi sokáig. A gyümölcs nagy olajtartalmú, semleges ízű, sós és édes ételek készítéséhez is felhasználható. Salátákba, mártogatókba (pl. guacamole), krémekbe ajánlom.

Még több recept amelyikben van avokádó