Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Gyümölcsös túrókrém

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 10 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Édességek 
Cimkék: Édességek, Desszert, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Édes, Hideg, Tejtermékek, Gyümölcsök, Kímélő, Hajón is elkészíthető, Koleszban főztük
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1/2 tábla étcsokoládé 0 5.8 29.2 62 0 0
1 doboz babapiskóta 389 9.7 4.4 77.7 0 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál méz 327 0.4 0 81 0 0
5 dkg mazsola 287 2.4 0 65 5.4 0
10 dkg eperbefőtt 77 0.6 0.2 18.1 0 0
10 dkg őszibarackbefőtt 88 0.5 0.1 21.2 0 0
20 adag tehéntúró (félzsíros) 62 3.2 3.3 4.8 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A befőttet lecsepegtetjük (más gyümölccsel is érdemes kipróbálni) és darabokra vagdaljuk. A túrót a mézzel, csipet sóval és annyi befőttlével, hogy kellemesen krémes legyen kikeverjük. Beleforgatjuk a befőttdarabokat és az előzőleg, 10 percig, forró vízben áztatott mazsolát. Tálkákba adagoljuk és behűtjük. Tálaláskor tejszínhabrózsákkal díszítjük, a tetejére reszeljük a csokoládét és babapiskótát adunk mellé.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)