Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Meggyes joghurttorta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Édességek 
Cimkék: Édességek, Desszert, Buli, Bálint nap, Hétvégi ebéd, Meleg nyári napokra, Sütés nélkül, Főzés nélkül, Édes, Hideg, Tésztafélék, Gyümölcsök, Tejtermékek, Kímélő
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 üveg meggybefőtt 90 0.6 0.2 20.8 0.7 0
1 kávéskanál vanília kivonat 0 0 0 0 0 0
15 dkg porcukor 400 0 0 100 0 0
1 evőkanál zselatin 0 85 0.1 0 0 0
3 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
5 dl joghurt 52 3.2 2.7 3.8 0 0
1 doboz babapiskóta 389 9.7 4.4 77.7 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A joghurtot kendőbe tesszük és fél órát hagyjuk csöpögni. A magozott meggybefőttet szintén lecsöpögtetjük. a zselatint kevés vízbe tesszük és felforraljuk. Egy kapcsos tortaformát folpackkal kibélelünk. Az aljába rakjuk a babapiskóta felét. Közben a tejszínt habbá verjük és összekeverjük a cukorral, a joghurttal és a vaníliakivonattal. A langyos zselatint a masszába keverjük és a negyedét a babapiskótára simítjuk. Megszórjuk a meggy felével, ismét krém, babapiskóta, krém, meggy végül krém következik. A tetejét elsimítjuk és hűtőbe tesszük dermedni.
Másnap tálra tesszük, reszelt csokoládéval, tejszínhabrózsákkal és meggyszemekkel díszítve tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)