Meggyes joghurttorta
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 üveg
meggybefőtt |
90 |
0.6 |
0.2 |
20.8 |
0.7 |
0 |
1 kávéskanál
vanília kivonat |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
15 dkg
porcukor |
400 |
0 |
0 |
100 |
0 |
0 |
1 evőkanál
zselatin |
0 |
85 |
0.1 |
0 |
0 |
0 |
3 dl
tejszín |
372 |
21.5 |
30.6 |
2 |
0 |
90 |
5 dl
joghurt |
52 |
3.2 |
2.7 |
3.8 |
0 |
0 |
1 doboz
babapiskóta |
389 |
9.7 |
4.4 |
77.7 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A joghurtot kendőbe tesszük és fél órát hagyjuk csöpögni. A magozott meggybefőttet szintén lecsöpögtetjük. a zselatint kevés vízbe tesszük és felforraljuk. Egy kapcsos tortaformát folpackkal kibélelünk. Az aljába rakjuk a babapiskóta felét. Közben a tejszínt habbá verjük és összekeverjük a cukorral, a joghurttal és a vaníliakivonattal. A langyos zselatint a masszába keverjük és a negyedét a babapiskótára simítjuk. Megszórjuk a meggy felével, ismét krém, babapiskóta, krém, meggy végül krém következik. A tetejét elsimítjuk és hűtőbe tesszük dermedni.
Másnap tálra tesszük, reszelt csokoládéval, tejszínhabrózsákkal és meggyszemekkel díszítve tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)