Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Cantuccini-s krémdesszert

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Édességek 
Cimkék: Édességek, Desszert, Hétvégi ebéd, Meleg nyári napokra, Buli, Sütés nélkül, Főzés nélkül, Édes, Hideg, Tojás, Tésztafélék, Tejtermékek, Gyümölcsök, FRSZ receptverseny, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
30 dkg cantuccini 0 ? ? ? ? ?
1 dl őszibaracklé rostos 40%-os 57 0.3 0 13.6 0 0
3 cl amaretto 0 ? ? ? ? ?
50 dkg mascarpone 450 7 45 2 0 100
4 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
10 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
20 dkg mandulalapocska 0 ? ? ? ? ?
2 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
3 db őszibarack 41 0.7 0.1 9 1.7 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kekszet törjük apró darabokra de ne morzsára, szórjuk egy tál aljára. Locsoljuk meg az amarettó és gyümölcslé keverékével. A tojássárgáját gőz felett keverjük fehéredésig a cukor felével. Ha kihűlt keverjük a mascarponéhoz és a felvert tejszínhez. Kanalazzuk a felét a kekszre. Szórjuk a felkockázott barackot a krémre és simítsuk rá a maradék krémet. A vajat olvasszuk meg és a megmaradt cukrot belekeverve karamellizáljuk meg kicsit és pirítsuk meg rajta szeletelt mandulát. Szórjuk meg a krém tetejét a mandulával. Tálalás előtt hűtsük néhány órát.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)