Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Krémsajtos keksz gyümölcsökkel

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 10 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Édességek 
Cimkék: Édességek, Desszert, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Édes, Hideg, Tésztafélék, Gyümölcsök, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 maréknyi eper 39 0.9 0.6 7.2 0.8 0
2 maréknyi málna 35 1.2 0.3 5.4 4.7 0
2 maréknyi áfonya ? ? ? ? ? ?
20 dkg omlós keksz 0 ? ? ? ? ?
1 üveg mandula aroma 0 ? ? ? ? ?
1 db lime 36 0.8 0.1 0.7 0.3 0
1 doboz mascarpone 450 7 45 2 0 100
3 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
4 evőkanál barnacukor 391 0 0 97.4 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük, majd a lime reszelt héját, kicsavart levét, a mandula aromát és a mascarponét beleforgatjuk. A kekszet durvára törjük, majd az ízlés szerint felvagdalt gyümölcsökkel és a tejszínes habbal poharakba rétegezzük. A tetejére gyümölcs kerüljön. Behűtve tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)