Krémsajtos keksz gyümölcsökkel (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 10 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Emese
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Édességek 
Cimkék: Édességek, Desszert, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Édes, Hideg, Tésztafélék, Gyümölcsök, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 maréknyi eper 39 0.9 0.6 7.2 0.8 0
2 maréknyi málna 35 1.2 0.3 5.4 4.7 0
2 maréknyi áfonya ? ? ? ? ? ?
20 dkg omlós keksz 0 ? ? ? ? ?
1 üveg mandula aroma 0 ? ? ? ? ?
1 db lime 36 0.8 0.1 0.7 0.3 0
1 doboz mascarpone 450 7 45 2 0 100
3 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
4 evőkanál barnacukor 391 0 0 97.4 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük, majd a lime reszelt héját, kicsavart levét, a mandula aromát és a mascarponét beleforgatjuk. A kekszet durvára törjük, majd az ízlés szerint felvagdalt gyümölcsökkel és a tejszínes habbal poharakba rétegezzük. A tetejére gyümölcs kerüljön. Behűtve tálaljuk.