Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Joghurtos eperparfé

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 120 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Mesterszakács
Helye a tartalomjegyzékben:  Édességek 
Cimkék: Édességek, Desszert, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Buli, Sütés nélkül, Főzés nélkül, Édes, Hideg, Tejtermékek, Gyümölcsök, Tésztafélék, Kímélő
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
igény szerint citromfű 0 0 0 0 0 0
igény szerint mandulalapocska 0 ? ? ? ? ?
igény szerint babapiskóta 389 9.7 4.4 77.7 0 0
6 evőkanál méz 327 0.4 0 81 0 0
4 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
4 dl joghurt 52 3.2 2.7 3.8 0 0
50 dkg eper 39 0.9 0.6 7.2 0.8 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az epret megtisztítjuk. A joghurtot, fél órára, szitába tesszük és lecsöpögtetjük. Az eper harmadát, a joghurtot és a mézet botmixerrel összekeverjük, majd a maradék, feldarabolt epret és a keményre felvert tejszínhabot, a masszába forgatjuk. Egy folpackkal kibélelt őzgerincformába simítjuk. A tetejét sűrűn beborítjuk babapiskótával. A fóliát ráhajtva mélyhűtőbe tesszük és kifagyasztjuk. Tálalás előtt, fél órával, a hűtőszekrény normál részébe tesszük, majd tálra borítjuk. Néhány szép eperszemmel, mandulalapocskával, citromfűlevélkékkel és tejszínhabrózsákkal díszítjük, majd meleg vízbe mártott késsel szeleteljük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)