Joghurtos eperparfé
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
igény szerint
citromfű |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
igény szerint
mandulalapocska |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
igény szerint
babapiskóta |
389 |
9.7 |
4.4 |
77.7 |
0 |
0 |
6 evőkanál
méz |
327 |
0.4 |
0 |
81 |
0 |
0 |
4 dl
tejszín |
372 |
21.5 |
30.6 |
2 |
0 |
90 |
4 dl
joghurt |
52 |
3.2 |
2.7 |
3.8 |
0 |
0 |
50 dkg
eper |
39 |
0.9 |
0.6 |
7.2 |
0.8 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Az epret megtisztítjuk. A joghurtot, fél órára, szitába tesszük és lecsöpögtetjük. Az eper harmadát, a joghurtot és a mézet botmixerrel összekeverjük, majd a maradék, feldarabolt epret és a keményre felvert tejszínhabot, a masszába forgatjuk. Egy folpackkal kibélelt őzgerincformába simítjuk. A tetejét sűrűn beborítjuk babapiskótával. A fóliát ráhajtva mélyhűtőbe tesszük és kifagyasztjuk. Tálalás előtt, fél órával, a hűtőszekrény normál részébe tesszük, majd tálra borítjuk. Néhány szép eperszemmel, mandulalapocskával, citromfűlevélkékkel és tejszínhabrózsákkal díszítjük, majd meleg vízbe mártott késsel szeleteljük.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)