Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Citromkrémes babapiskóta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Édességek 
Cimkék: Édességek, Desszert, Meleg nyári napokra, Buli, Bálint nap, Hétvégi ebéd, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Édes, Hideg, Savanyú, Tésztafélék, Gyümölcsök, Tejtermékek, Kímélő, Hajón is elkészíthető, Adventi receptverseny
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
5 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
1.5 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
1 csomag vaníliás cukor 400 0 0 99.9 0 0
10 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
5 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
2 csomag babapiskóta 389 9.7 4.4 77.7 0 0
igény szerint citromfű 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Kikeverjük a tejfölt a citrom levével, a lereszelt héjával és a kétféle cukorral. Beleforgatjuk a tejszínből vert kemény habot. A babapiskóta felével, kibélelünk, egy megfelelő méretű tálat. A krém felét rásimítjuk, majd ismét piskóta és krém következik. Egy éjszakán át hagyjuk a hűtőben, összeérni. Tejszínhabrózsákkal, reszelt citromhéjjal és citromfűlevelekkel díszítve tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)