Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Túrós piskótatekercs

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Édességek, Tészták, Desszert, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Göngyölt, Sütés nélkül, Főzés nélkül, Édes, Meleg, Tésztafélék, Tejtermékek, Gyümölcsök, Kímélő
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
igény szerint mazsola 287 2.4 0 65 5.4 0
ízlés szerint porcukor 400 0 0 100 0 0
1 db piskóta tekercs 0 ? ? ? ? ?
1 lap zselatin 0 85 0.1 0 0 0
1 csomag vaníliás cukor 400 0 0 99.9 0 0
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
25 dkg krémtúró 276 18.2 21.1 3 0 37
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A krémtúrót habosra keverjük a citrom lereszelt héjával, a kifacsart levével, a vaníliás cukorral és ízlés szerinti porcukorral. A tejszínt kemény habbá verjük és összeforgatjuk a túrókrémmel és az időközben felolvasztott zselatinnal. A masszát a kitekert piskótára kenjük, majd visszacsavarva, a hűtőbe tesszük dermedni. Ferdén szeletelve tálaljuk. Meghinthetjük porcukorral és ízlés szerint tehetünk a krémbe, beáztatott mazsolát vagy gyümölcsdarabokat.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)