Túrós piskótatekercs
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| igény szerint
mazsola |
287 |
2.4 |
0 |
65 |
5.4 |
0 |
| ízlés szerint
porcukor |
400 |
0 |
0 |
100 |
0 |
0 |
| 1 db
piskóta tekercs |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
| 1 lap
zselatin |
0 |
85 |
0.1 |
0 |
0 |
0 |
| 1 csomag
vaníliás cukor |
400 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
1 db
citrom |
31 |
0.4 |
0.6 |
2.3 |
5.3 |
0 |
| 2 dl
tejszín |
372 |
21.5 |
30.6 |
2 |
0 |
90 |
| 25 dkg
krémtúró |
276 |
18.2 |
21.1 |
3 |
0 |
37 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A krémtúrót habosra keverjük a citrom lereszelt héjával, a kifacsart levével, a vaníliás cukorral és ízlés szerinti porcukorral. A tejszínt kemény habbá verjük és összeforgatjuk a túrókrémmel és az időközben felolvasztott zselatinnal. A masszát a kitekert piskótára kenjük, majd visszacsavarva, a hűtőbe tesszük dermedni. Ferdén szeletelve tálaljuk. Meghinthetjük porcukorral és ízlés szerint tehetünk a krémbe, beáztatott mazsolát vagy gyümölcsdarabokat.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)