Túrós piskótatekercs (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Sütőben sült tészták 
Cimkék: Édességek, Tészták, Desszert, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Göngyölt, Sütés nélkül, Főzés nélkül, Édes, Meleg, Tésztafélék, Tejtermékek, Gyümölcsök, Kímélő

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
igény szerint mazsola 287 2.4 0 65 5.4 0
ízlés szerint porcukor 400 0 0 100 0 0
1 db piskóta tekercs 0 ? ? ? ? ?
1 lap zselatin 0 85 0.1 0 0 0
1 csomag vaníliás cukor 400 0 0 99.9 0 0
1 db citrom 31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
25 dkg krémtúró 276 18.2 21.1 3 0 37
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A krémtúrót habosra keverjük a citrom lereszelt héjával, a kifacsart levével, a vaníliás cukorral és ízlés szerinti porcukorral. A tejszínt kemény habbá verjük és összeforgatjuk a túrókrémmel és az időközben felolvasztott zselatinnal. A masszát a kitekert piskótára kenjük, majd visszacsavarva, a hűtőbe tesszük dermedni. Ferdén szeletelve tálaljuk. Meghinthetjük porcukorral és ízlés szerint tehetünk a krémbe, beáztatott mazsolát vagy gyümölcsdarabokat.