Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Epres-túrós alagút babapiskóta talpakon

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Édességek 
Cimkék: Édességek, Desszert, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Rakott, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Édes, Hideg, Gyümölcsök, Tejtermékek, Kímélő, FRSZ receptverseny, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
4 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
30 dkg tehéntúró (félzsíros) 62 3.2 3.3 4.8 0 0
ízlés szerint porcukor 400 0 0 100 0 0
ízlés szerint vaníliás cukor 400 0 0 99.9 0 0
2-3 csomag habfixáló 0 0 0 0 0 0
30 dkg eper 39 0.9 0.6 7.2 0.8 0
1 doboz babapiskóta 389 9.7 4.4 77.7 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
4 dl tejszínből habot verek és összekeverem 30 dkg tehéntúróval amit korábban áttörtem. Ízlés szerint ízesítem por- és vaníliás cukorral és 2-3 kis csomag habfixálóval további néhány perci kézi robotgéppel verem hogy a hab homogén legyen. Fóliával kibélelt őzgerinc formába töltöm két részletben, a kettő közé epret szórok. Miután belesimítottam a krémet a formába, annak a tetejét babapiskótával kirakom, így képezek neki talpat amikor kiborítom a formából. Egy éjszakára hűtőbe teszem. Tálaláskor kifordítom a formából, a fóliát lehúzom majd eperszemekkel és citromfű levélkékkel dekorálom.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)