Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Málnás alagút

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Édességek 
Cimkék: Édességek, Desszert, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Sütés nélkül, Főzés nélkül, Édes, Hideg, Tejtermékek, Gyümölcsök, Tojás, Kímélő
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
6 lap zselatin 0 85 0.1 0 0 0
4 db tojásfehérje 14 3 0.1 0.2 0 0
10 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
20 dkg mascarpone 450 7 45 2 0 100
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
50 dkg málna 35 1.2 0.3 5.4 4.7 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A málnát, a tejfölt és a mascarponét keverjük el a cukorral. A beáztatott zselatinlapokat, fél deci forró vízben oldjuk fel és keverjük a málnás masszához. Forgassuk hozzá, a csipet sóval, kemény habbá vert tojásfehérjét és öntsük a masszát, folpackkal kibélelt, őzgerincformába. Tegyük hűtőbe, dermedés után, borítsuk tálra.
Tejszínhabbal, málnaszemekkel díszítve tálaljuk

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)