Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Barackba töltött túrókrém

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Édességek 
Cimkék: Édességek, Desszert, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Édes, Hideg, Tejtermékek, Gyümölcsök, Kímélő, Koleszban főztük
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 doboz őszibarackbefőtt 88 0.5 0.1 21.2 0 0
25 dkg tehéntúró (félzsíros) 62 3.2 3.3 4.8 0 0
2 evőkanál tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 maréknyi mazsola 287 2.4 0 65 5.4 0
1/2 dl rum 365 52 0 0 0 0
1 teáskanál vanília kivonat 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál méz 327 0.4 0 81 0 0
1 maréknyi mogyoró 691 15.6 63.5 8.7 8 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A mazsolát a rummal leforrázzuk és hagyjuk kihűlni. A túrót áttörjük és habosra keverjük a tejföllel, a mézzel és a vaníliakivonattal. Végül a mazsolát is hozzáadjuk. A barackok gömbölyű oldaláról egy szeletkét levágunk és tálra tesszük. A mag helyére púpozzuk a túrókrémet, majd beleállítjuk a levágott szelet barackot.
Jól behűtve adjuk asztalra, tálalás előtt szórjuk meg durvára vágott, pirított mogyoróval.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)