Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Meggyes tejbegríztorta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Édességek 
Cimkék: Édességek, Desszert, Meleg nyári napokra, Koleszban főztük, Buli, Bálint nap, Hétvégi ebéd, Rakott, Sütés nélkül, Főtt, Édes, Hideg, Tejtermékek, Gyümölcsök, Gabonafélék, tavaszi-koranyári receptverseny, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 tábla tortabevonó étcsokoládé 0 ? ? ? ? ?
1 késhegynyi fahéj 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál meggylekvár 288 0.4 0 70.3 0 0
1 üveg meggybefőtt 90 0.6 0.2 20.8 0.7 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 csésze cukor 402 0 0 99.9 0 0
20 dkg vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
1 liter tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
1 csésze búzadara 0 9.4 1 73.4 7.2 0
1 teáskanál zselatinpor 0 85 0.1 0 0 0
igény szerint mandulalapocska 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tejet a vajjal, a cukorral és csipetnyi sóval felforraljuk, majd folyamatosan kevergetve, vékony sugárban beleöntjük a darát. A kevergetést folytatva öt perc alatt megfőzzük a tejbegrízt. Langyosra hűtjük és két részre osztva, a kapcsos tortaformánknál kissé nagyobb körlappá alakítva, fóliára simítjuk. Ha teljesen kihűl a formával kiszúrjuk. Az egyik lapot a tortaformába tesszük. A magozott meggybefőtt levét a fahéjjal ízesítve felforraljuk, majd a zselatint feloldjuk benne. Langyosra hűtjük, belekeverjük a meggyet és a meggy lekvárt, majd a formába tett lapra öntjük. Dermedés után ráhelyezzük a másik tejbegrízlapot és kissé lenyomkodva hűtőbe tesszük. Ha áthűlt a tetejére öntjük, az előírás szerint felolvasztott csokoládét és ismét hagyjuk megdermedni. Kivesszük a formából és a torta oldalára nyomkodjuk a szárazon megpirított mandulalapocskákat.
Forró vízbe mártott késsel szeleteljük.
Elronthatatlan, finom édesség.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)