Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sörös tarja káposztasalátával

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 90 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Főzni tanítunk
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Szilveszter, Buli, Csőben sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

Sörös tarja
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
60 dkg tarja 0 0 0 0 0 72
6 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 evőkanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál rozmaring 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál zsír 898 0.1 99.7 0 0 100
2 dl sör (világos) 38 0 0 4.6 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Ukrán káposztasaláta
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
3 csokor kapor 0 3.7 0.8 10.2 2.2 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
2 evőkanál ecet (10%-os) 0 ? ? ? ? ?
1 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 kg fehérkáposzta 65 1.1 0.2 14.7 2.7 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Sörös tarja
A sörben keverjük el a mustárt, a zúzott fokhagymát és a rozmaringot. Ebbe a pácba tegyük bele a hússzeleteket, majd egy zárható dobozban tegyük a hűtőbe lehetőleg egy éjszakára. Másnap a húsokat sózzuk, borsozzuk és megkenjük a zsírral. Sütőzacskóba tesszük, ráöntjük a pácot és a zacskót lezárva 180 fokra előmelegített sütőben egy órát sütjük. A zacskót felvágva, a húst meglocsoljuk a szaftjával és még tíz percig hagyjuk a sütőben.
Melegen salátával, hidegen kenyérrel és savanyúsággal tálaljuk.

Ukrán káposztasaláta
A gyalult káposztát, az apróra vágott hagymát, a nagylyukú reszelőn lereszelt répát és a finomra metélt kaprot összeforgatjuk. 1 deci vízben elkeverjük az ecetet, a cukrot és a sót, ha feloldódott, a zöldségekre öntjük. Néhányszor átforgatva, hűtőben pihentetjük. Tálalás előtt az olajjal megcsepegtetjük.
Grillezett, bundázott vagy szárazabb sült húsok mellé akár köretnek is adhatjuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)