Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Töltött padlizsán

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 70 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Főzni tanítunk
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Pulykából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Töltött, Csőben sült, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
10 dkg karaván sajt 312 16.5 26.4 1.7 0 96
10 dkg trappista sajt 365 36 2 50.3 0 3
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 késhegynyi fahéj 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál bazsalikom 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál oregánó 0 0 0 0 0 0
3 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
60 dkg pulykacomb 115 20.5 3.6 0.4 0 75
5 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
4 db padlizsán 26 1.3 0.2 4.8 1.4 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Kisebb padlizsánokat válasszunk, majd hosszában vágjuk őket félbe. A húsokat kockázzuk be, úgy, hogy a héját ne vágjuk át, sózzuk meg és hagyjuk 20 percig állni. Ezután öblítsük le és a felszínét olajjal vékonyan megkenve, süssük, előmelegített sütőben, 200 fokon, 20-25 percig. Közben készítsük el a tölteléket. A felhevített olajon pirítsuk át a finomra vágott hagymát, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és a ledarált pulyka felsőcombot (lehet más darált húst is használni), süssük fehéredésig, dobjuk rá a fűszereket és a felkockázott paradicsomot. A paradicsomok magos belsejét előzőleg nyomjuk ki. Süssük össze, végül keverjük hozzá, a padlizsánok kikapart belsejét. A masszát töltsük a padlizsánok kikapart héjába és tegyük tepsibe. Szórjuk rá, a megreszelt és összekevert sajtokat és a 200 fokos sütőbe visszatéve, süssük 20 percig vagy amíg, a sajt szép, aranybarnára nem pirul.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)