Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Töltött libanyak

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 80 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Egyéb szárnyas 
Cimkék: Előételek, Húsételek, Főétel, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Hideg téli napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Töltött, Párolt, Csőben sült, Remoska, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 db liba nyakbőr 0 ? ? ? ? ?
50 dkg libamell 198 18.5 13.6 0.3 0 84
50 dkg borjúcomb 110 19.5 4.5 0.3 0 86
30 dkg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
4 evőkanál libazsír 897 0.5 99 0 0 107
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kétféle húst a hagymával átdaráljuk. A tört, főtt burgonyával, sóval, borssal és a libazsír felével jól elkeverjük. Az egyik végén elkötött libanyakba töltjük, majd a libanyak másik végét is bekötjük. Lábosba kevés vizet öntünk, belefektetjük a libanyakat és leöntjük a zsiradékkal. Kezdetben, mindig kevés vizet hozzáadva pároljuk, úgy 40 percet, majd a vizet elforralva, egyszer-egyszer megforgatva pirosra sütjük.
Ferdén szeletelve tálaljuk.
Készíthetjük a sólet tetejére helyezve is.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)