Fokhagymás-paprikás tekercs melegen vagy hidegen
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 kg
sertéskaraj |
159 |
21 |
8.1 |
0.4 |
0 |
68 |
1 db
kaliforniai paprika |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
1 csokor
petrezselyemzöld |
61 |
4.4 |
0.4 |
9.8 |
4.3 |
0 |
6 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
2 evőkanál
pirospaprika |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
3 evőkanál
zsír |
898 |
0.1 |
99.7 |
0 |
0 |
100 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A karajt, éles késsel, körkörösen, ujjnnyira vágjuk, majd gyengéden kiverjük. A sót, a finomra vágott paprikát, petrezselymet, a zúzott fokhagymát, borsot, egy evőkanál zsírral elkeverjük. A zsíros keverékkel a kiterített karajt megkenjük, majd feltekerjük. Konyhai zsineggel kerekre kötözzük. A félretett zsír felével megkenjük és tepsibe helyezzük. Fél deci vizet öntünk alá, majd fóliával lefedjük és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk. 50 perc alatt megpároljuk, majd a fóliát levéve, a levével locsolgatva, 20 perc alatt pirosra sütjük. Fóliával letakarva, 20 percig pihentetjük. Végül, melegen, ujjnyi vastagra, hidegen, vékonyra szeletelve tálaljuk. Salátát és főtt burgonyát kínáljunk hozzá.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)