Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Fokhagymás-paprikás tekercs melegen vagy hidegen

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 80 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Előételek, Húsételek, Reggeli, Főétel előtt, Főétel, Uzsonna, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Teaparti, Kártyaparti , Hideg téli napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Szilveszter, Hirtelen sült, Sült, Párolt, Kemence, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 kg sertéskaraj  159 21 8.1 0.4 0 68
1 db kaliforniai paprika ? ? ? ? ? ?
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
6 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 evőkanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál zsír 898 0.1 99.7 0 0 100
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A karajt, éles késsel, körkörösen, ujjnnyira vágjuk, majd gyengéden kiverjük. A sót, a finomra vágott paprikát, petrezselymet, a zúzott fokhagymát, borsot, egy evőkanál zsírral elkeverjük. A zsíros keverékkel a kiterített karajt megkenjük, majd feltekerjük. Konyhai zsineggel kerekre kötözzük. A félretett zsír felével megkenjük és tepsibe helyezzük. Fél deci vizet öntünk alá, majd fóliával lefedjük és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk. 50 perc alatt megpároljuk, majd a fóliát levéve, a levével locsolgatva, 20 perc alatt pirosra sütjük. Fóliával letakarva, 20 percig pihentetjük. Végül, melegen, ujjnyi vastagra, hidegen, vékonyra szeletelve tálaljuk. Salátát és főtt burgonyát kínáljunk hozzá.



Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)