Fokhagymás-paprikás tekercs melegen vagy hidegen (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 80 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Gixer
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Előételek, Húsételek, Reggeli, Főétel előtt, Főétel, Uzsonna, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Teaparti, Kártyaparti , Hideg téli napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Szilveszter, Hirtelen sült, Sült, Párolt, Kemence, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 kg sertéskaraj 159 21 8.1 0.4 0 68
1 db kaliforniai paprika ? ? ? ? ? ?
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
6 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 evőkanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál zsír 898 0.1 99.7 0 0 100
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A karajt, éles késsel, körkörösen, ujjnnyira vágjuk, majd gyengéden kiverjük. A sót, a finomra vágott paprikát, petrezselymet, a zúzott fokhagymát, borsot, egy evőkanál zsírral elkeverjük. A zsíros keverékkel a kiterített karajt megkenjük, majd feltekerjük. Konyhai zsineggel kerekre kötözzük. A félretett zsír felével megkenjük és tepsibe helyezzük. Fél deci vizet öntünk alá, majd fóliával lefedjük és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk. 50 perc alatt megpároljuk, majd a fóliát levéve, a levével locsolgatva, 20 perc alatt pirosra sütjük. Fóliával letakarva, 20 percig pihentetjük. Végül, melegen, ujjnyi vastagra, hidegen, vékonyra szeletelve tálaljuk. Salátát és főtt burgonyát kínáljunk hozzá.