Fokhagymás-paprikás tekercs melegen vagy hidegen (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Előételek, Húsételek, Reggeli, Főétel előtt, Főétel, Uzsonna, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Teaparti, Kártyaparti , Hideg téli napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Szilveszter, Hirtelen sült, Sült, Párolt, Kemence, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A karajt, éles késsel, körkörösen, ujjnnyira vágjuk, majd gyengéden kiverjük. A sót, a finomra vágott paprikát, petrezselymet, a zúzott fokhagymát, borsot, egy evőkanál zsírral elkeverjük. A zsíros keverékkel a kiterített karajt megkenjük, majd feltekerjük. Konyhai zsineggel kerekre kötözzük. A félretett zsír felével megkenjük és tepsibe helyezzük. Fél deci vizet öntünk alá, majd fóliával lefedjük és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk. 50 perc alatt megpároljuk, majd a fóliát levéve, a levével locsolgatva, 20 perc alatt pirosra sütjük. Fóliával letakarva, 20 percig pihentetjük. Végül, melegen, ujjnyi vastagra, hidegen, vékonyra szeletelve tálaljuk. Salátát és főtt burgonyát kínáljunk hozzá. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||