Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Májpástétom füstölt csirkemellel

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 150 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Mesterszakács
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Belsőségekből 
Cimkék: Előételek, Reggeli, Főétel előtt, Uzsonna, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Hideg téli napokra, Tizórai gyerekeknek , Buli, Karácsony, Szilveszter, Hétvégi ebéd, Párolt, Hirtelen sült, Sós, Hideg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Gyümölcsök
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
1 db zsemle 147 5.1 0.4 30.8 0.5 0
1 evőkanál zselatin 0 85 0.1 0 0 0
1 dl muskotályos bor 0 ? ? ? ? ?
1,5 dl habtejszín 284 15.5 23.7 1.9 0 77
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál rozmaring 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
1 maréknyi mandula 610 27.6 52.2 6.8 9.8 0
1 maréknyi olívabogyó 138 1.4 13.9 1.8 2.4 0
2 evőkanál libazsír 897 0.5 99 0 0 107
80 dkg csirkemáj 126 20 3.7 3 0 555
30 dkg füstölt csirkemell 0 ? ? ? ? ?
20 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A hentest kérjük meg, hogy a szalonna bőrét vágja le és szeletelje a szalonnát vékonyra. Ezzel béleljük ki a formát, úgy, hogy a tetejére is rá tudjuk hajtani. A felhevített zsiradékon pirítsuk meg a finomra vágott hagymát, majd a csíkokra vágott máj felét, a finomra vágott fokhagymát és a fűszereket belekeverjük. Hirtelen süssük át és tegyük félre. A többi májat zúzzuk át botmixeren, keverjük hozzá a bort, a zselatint, a tejszínt, a feldarabolt mandulát, lila olívát és a kis kockára vágott mellet. Végül forgassuk hozzá a durvára darált sült májat, a tejben áztatott, jól kicsavart zsemlét és nyomkodjuk a formába. Hajtsuk rá a szalonnát és alufóliával fedjük le. Tegyük tepsibe, melybe annyi vizet öntünk, hogy a forma feléig érjen. 150 fokos sütőben két órát pároljuk. Hagyjuk kihűlni, végül forró vízbe mártjuk és tálra borítjuk. Vékonyra szelve kínáljuk, somlekvárt, friss zöldségeket és kenyeret adunk hozzá.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)