Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Dióval és roqueforttal töltött csirkemell

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 80 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Buli, Farsang, Bálint nap, Hétvégi ebéd, Töltött, Hirtelen sült, Csőben sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Tojás, Tejtermékek, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 evőkanál tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 db zsemle 147 5.1 0.4 30.8 0.5 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
10 dkg dió 654 18.6 57 11.7 7.5 0
10 dkg roquefort sajt 357 20 29.7 2 0 88
2 db csirkemell  110 24.7 1 0.5 0 60
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkemellet kifilézzük és középen felszúrjuk. A diót szárazon megpirítjuk, majd ledaráljuk. A zsemle héját lehámozzuk, a belét elmorzsoljuk. A zsemlebelet elkeverjük a darált dióval és ketté osztjuk. Az egyik felét elkeverjük a tojással, a tejföllel és a roquefort sajttal, közben a zúzott fokhagymával és borssal ízesítjük, esetleg óvatosan sózzuk. A masszával betöltjük a csirkemelleket, majd a nyílást, fogpiszkálóval, szorosan lezárjuk. Kívülről is megsózzuk, megborsozzuk. Sütőálló és lefedhető serpenyőben felhevítjük a vaj-olaj keveréket és a csirkemellek mindkét oldalát, hirtelen pirosra sütjük. A serpenyőt lefedjük, majd 175 fokra előmelegített sütőben 30 percig pároljuk. Ekkor a fedőt levesszük és a melleket meglocsoljuk a szafttal és megszórjuk, a megmaradt diós morzsával, ismét lelocsoljuk a szafttal és a hőt 200 fokra emelve, kb 15 perc alatt, aranybarnára sütjük.
Burgonyapürével és párolt zöldséggel tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)