Dióval és roqueforttal töltött csirkemell
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
2 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
1 evőkanál
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
1 evőkanál
tejföl (20%) |
216 |
3.3 |
20 |
3.9 |
0 |
110 |
1 db
zsemle |
147 |
5.1 |
0.4 |
30.8 |
0.5 |
0 |
3 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
10 dkg
dió |
654 |
18.6 |
57 |
11.7 |
7.5 |
0 |
10 dkg
roquefort sajt |
357 |
20 |
29.7 |
2 |
0 |
88 |
2 db
csirkemell |
110 |
24.7 |
1 |
0.5 |
0 |
60 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A csirkemellet kifilézzük és középen felszúrjuk. A diót szárazon megpirítjuk, majd ledaráljuk. A zsemle héját lehámozzuk, a belét elmorzsoljuk. A zsemlebelet elkeverjük a darált dióval és ketté osztjuk. Az egyik felét elkeverjük a tojással, a tejföllel és a roquefort sajttal, közben a zúzott fokhagymával és borssal ízesítjük, esetleg óvatosan sózzuk. A masszával betöltjük a csirkemelleket, majd a nyílást, fogpiszkálóval, szorosan lezárjuk. Kívülről is megsózzuk, megborsozzuk. Sütőálló és lefedhető serpenyőben felhevítjük a vaj-olaj keveréket és a csirkemellek mindkét oldalát, hirtelen pirosra sütjük. A serpenyőt lefedjük, majd 175 fokra előmelegített sütőben 30 percig pároljuk. Ekkor a fedőt levesszük és a melleket meglocsoljuk a szafttal és megszórjuk, a megmaradt diós morzsával, ismét lelocsoljuk a szafttal és a hőt 200 fokra emelve, kb 15 perc alatt, aranybarnára sütjük.
Burgonyapürével és párolt zöldséggel tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)