Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Spenóttal és fetával töltött csirkemell citromos rizzsel

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 80 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Mesterszakács
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Köretek, Főétel, Buli, Hétvégi ebéd, Bálint nap, Göngyölt, Töltött, Bundázott , Hirtelen sült, Párolt, Sós, Meleg, Savanyú, Tojás, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Gyümölcsök, Gabonafélék, FRSZ receptverseny
Hozzávalók

Spenóttal és fetával töltött csirkemell
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 db csirkemell  110 24.7 1 0.5 0 60
30 dkg spenót 18 2.3 0.3 1.8 6.3 0
10 dkg fetasajt 635 0.2 70 0.4 0 0
1 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
10 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
5 dkg dió 654 18.6 57 11.7 7.5 0
5 dkg zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Citromos-petrezselymes barnarizs
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 késhegynyi sáfrány 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
1 db lime 36 0.8 0.1 0.7 0.3 0
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
1 maréknyi dió 654 18.6 57 11.7 7.5 0
3 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
2 csésze barnarizs 0 6.7 2.8 81.3 10.2 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Spenóttal és fetával töltött csirkemell
A felhevített olajon a levelek összeeséséig pároljuk a spenótot. Közben borssal és zúzott fokhagymával ízesítjük. Langyosra hűtjük és belereszeljük a feta sajtot. A sajt sós, ezért nem kell sózni a spenótot. A csirkemellfiléket lapjában bevágjuk és, fólia alatt, vékonyra verjük. A szélére tesszük a tölteléket és a két oldalát behajtva, szorosan feltekerjük. A külsejét megsózzuk és s szokásos módon lisztbe, majd tojásba forgatjuk, végül a zsemlemorzsával elkevert, darált dióba panírozzuk. Bő, középforró olajban süssük aranybarnára.
A felesleges olajat lecsepegtetve, frissen tálaljuk.

Citromos-petrezselymes barnarizs
A rizst áztassuk be két órára, majd, lecsepegtetve, a felhevített olajon, kicsit pirítsuk át. Öntsük fel öt bögre vízzel, adjuk hozzá a sáfrányt és a sót. Főzzük 40 percig. Ekkor keverjük bele, a lime és a citrom kicsavart levét. Még 20 percig hagyjuk párolódni. Forgassuk össze a finomra vágott petrezselyemzölddel és a vajjal.
Tálaláskor szórjuk meg, a durvára vágott és szárazon megpirított dióval.
Asztalra adhatjuk melegen és hidegen egyaránt.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)