Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Csirkés-sajtos palacsintafelfújt

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 70 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Tészták, Főétel, Sörözés, borozás, Buli, Hétvégi ebéd, Göngyölt, Töltött, Csőben sült, Sós, Meleg, Tojás, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek, tavaszi-koranyári receptverseny
Hozzávalók

Csirkés-sajtos palacsintafelfújt
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
4 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bazsalikom 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint kakukkfű 0 0 0 0 0 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
10 dkg karaván sajt 312 16.5 26.4 1.7 0 96
10 dkg bacon 0 10 45 0 0 105
10 dkg főtt füstölt sonka 308 15.7 27 0.2 0 82
1 db csirkemell  110 24.7 1 0.5 0 60
10 dkg reszelt sajt 366 20 29.7 2 0 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Palacsinta alaptészta
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
20 dkg finomliszt 345 13.5 1 70.4 0.2 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
3 dl tej (1,5%) ? ? ? ? ? ?
1.5 dl szóda 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál napraforgó olaj 902 0 99.8 0 0 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Csirkés-sajtos palacsintafelfújt
A húsféléket felkockázzuk, majd a bacont kiolvasztjuk és a zsírján a finomra vágott hagymát megpirítjuk. Hozzákeverjük a csirkét és a sonkát, közben zúzott fokhagymával és a fűszerekkel ízesítjük. Fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk. Langyosra hűtjük és belekeverjük a lereszelt füstölt sajt felét. Ezzel a masszával betöltjük a palacsintákat. A tejszínt sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a megmaradt füstölt sajtot, két gerezd fokhagymát és a tojásokat. A palacsintákat tűzálló tálba rakosgatjuk, a közüket a tejszínes szósszal locsoljuk meg, de a zöme a végére maradjon. Az utolsó rétegre öntsük rá a szószt, hintsük meg a tetejét a reszelt sajttal. 175 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt süsük aranybarnára.
Kicsit hagyjuk pihenni, majd kockára vágva tálaljuk.
Igazi vendégváró étel, előre elkészíthető, csak a sütőbe kell tolni a vendégek érkezésekor.

Palacsinta alaptészta
A tojásokat csipetnyi sóval ízesítjük, habverővel kissé fölverjük. Beleszitáljuk a lisztet, majd a tejet apránként beleöntve, a habverővel simára keverjük. Sűrű, csomómentes masszát kapunk, melyet egy fél órán át pi­hentetünk. Pihentetés után szódavízzel tejszínsűrűségűre hígítjuk és két evőkanál ola­jat is beletéve még egyszer jól átkeverjük. A palacsintasütőt beolajozzuk, majd fölforrósítjuk. Egy kis merőkanálnyi tésztát csorga­tunk bele úgy, hogy közben körkörösen mozgatjuk a serpe­nyőt, így szép egyenletesen eloszlik benne a tészta és jó vékony palacsintát kapunk. A palacsinta első felét közepes lángon megsütjük. Ha a széle már kezd színt kapni, a közepéről pedig eltűnt a nedves tésztafolt, a serpenyőt megrázogatjuk - a jó palacsin­ta ilyenkor elmozdul a helyéről. Széles kés segítségével átfordítjuk és a másik oldalát is megsütjük. A második oldala fele annyi idő alatt sül meg, mint az első. A megsült palacsintát tálra csúsztatjuk és folytatjuk a sütést, amíg a tésztából tart. Csak az első palacsinta sütésénél kell olajozni a sütőt, mert a tészta olajtartalma miatt, önkenő.


Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)