Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Paradicsomos rakott csirkecomb

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 80 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hideg téli napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Farsang, Rakott, Csőben sült, Hirtelen sült, Párolt, Főtt, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
25 dkg cheddar sajt (chester) 495 25.5 27 37 0 97
4 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 teáskanál oregánó 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál bors 0 0 0 0 0 0
5 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
1 kiskanál rozmaring 0 0 0 0 0 0
3 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
6 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
5 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
5 db csirkecomb  133 20.9 5.2 0.5 0 74
1 kg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A krumplit héjában megfőzzük, megtisztítjuk és felkarikázzuk. A csirkecombokat kifilézzük, a csontot a mélyhűtőbe tesszük, máshoz használjuk fel, majd a combfiléket bepácoljuk. A páchoz a porrá tört fűszereket, a zúzott fokhagymát és az olaj felét elkeverjük. A húsokat jól beleforgatjuk és 3 órát pihentetjük. A többi olajjal egy tepsik kikenünk és a burgonyakarikákat beleterítjük, rákenjük a tejfölt. A húsokat elősütjük, majd a krumplira rétegezzük. A visszamaradt zsiradékban a félkarikára vágott hagymát lepirítjuk és a combokra simítjuk. A vékonyra szelt paradicsommal fedjük és ráöntjük a sütőzsiradékot. Ízlés szerint sózzuk, majd alufóliával szorosan lefedve, 175 fokon, 45 percig pároljuk. Végül a fóliát lebontva megszórjuk a reszelt sajttal és pirosra sütjük. 200 fokon kb. 20 perc. Vendégváró étel, mert a sajttal ráérünk a vendégek érkezésekor megszórni és frissen süthetjük. Köretet nem igényel.




Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)